Начало / Ужаси

Ужаси

Кървави книги – Том II

Корица - Кървави книги - Том II

Автор: Клайв Баркър

Оригинално заглавие: BOOK 2 from BOOKS OF BLOOD, 1984

Когато дебютната книга на Клайв Баркър е публикувана в Щатите,Стивън Кинг казва: „Видях бъдещето на ужаса… и то се казва Клайв Баркър“.

Прочетете повече »

Заклинателят – Уилям Питър Блати

 

Автор: Уилям Питър Блати

Заглавие: Заклинателят, 2012

11-годишната Ригън Макнийл е обикновено, безгрижно дете, у което постепенно започват да се проявяват ужасяващите симптоми на дълбоко психично разстройство. Докато лекарите безпомощно гадаят диагнозата, в естествената и зловеща логика на трагедията изплува образът на страховито демонично присъствие, а единственият лек срещу него се оказва непоколебимостта на човешкия дух… Без да робува на евтини трикове, изпълнен с богати образи и блестящ стил, родоначалник на цяло течение в литературата, ненадминат и до днес — Заклинателят е шокиращ и драматичен разказ за борбата между абсолютната поквара и уязвимата невинност с ярко и оптимистично послание: силата на вярата може да прогони и най-тъмните кошмари, наместили се в съзнанието и душата ни.

Прочетете повече »

Малко след залеза – Стивън Кинг

Автор: Стивън Кинг

Заглавие: Малко след залеза , 2008

Миговете след залеза или след настъпването на здрача (ако повече ви харесва) са магически — тогава всичко добива други измерения, тогава въображението протяга пръсти към сенките, размиващи се в мрака, и рисува невъобразими сцени. Тогава пристъпвате в света на Стивън Кинг — вълшебен, неповторим и привличащ като магнит.

Прочетете повече »

Черният дом

Автор: Стивън Кинг, Питър Строб
Оригинално заглавие: Black House, 2001

Изминали са двайсет години от одисеята за търсенето на Талисмана. Джак Сойер — прочут детектив от отдел „Убийства“ в Лосанджелиската полиция, внезапно напуска работа. Причината е спомен от миналото, което напълно се е заличило от паметта му. Той се преселва в тихо градче, търсейки уединение и спокойствие.

Прочетете повече »

Сейлъмс Лот

Автор: Стивън Кинг
Оригинално заглавие: Salem’s Lot, 1975

Сейлъмс Лот е градче, което наглед не се отличава от стотиците подобни селища в Мейн. Обаче само наглед. Защото всъщност е град-призрак — от онези, които сякаш губят жизнените си сили и изчезват заедно с обитателите си. В околността се носят слухове за космически пришълци и сборища на младежи, практикуващи черна магия.

Прочетете повече »

Загадката на Уайвърн

Автор: Шеридан льо Фану
Оригинално заглавие: The Wyvern Mystery, 1869

Джоузеф Шеридан льо Фану е известен на широк кръг запалени читатели не само по време на кулминацията на творчеството си през деветнайсети век. Викториански еквивалент на Стивън Кинг, Льо Фану създава впечатляваща поредица от готически романи и от разкази за призраци, които Хенри Джеймс определя като „идеално четиво за къща в провинцията след полунощ“.

Прочетете повече »

Дума Ки

Автор: Стивън Кинг
Оригинално заглавие: Duma Key, 2008

Едгар Фриймантъл е щастлив мъж на средна възраст с прекрасна жена, две пораснали дъщери и доходен бизнес. Всичко това обаче се сгромолясва, след като при нелеп инцидент Едгар губи ръката и временно — разсъдъка си. Внезапни пристъпи на гняв, загуба на памет… Докато се подлага на болезнена физиотерапия и отчаяно рови в паметта си за елементарни думи, съпругата му Пам го напуска.

Прочетете повече »