Прочетете задължително
Начало / Религия и Духовност, Митология и Мистика

Религия и Духовност, Митология и Мистика

Приказки и легенди от древен Шумер – Пиер Гримал

 

Автор: Пиер Гримал

Заглавие: Приказки и легенди от древен Шумер, 1962

Отначало нямало и Земя, ни Небе, нито дори Време. После от Сладката и Солената вода се родили Светът, Времето, боговете и хората. Тогава започнали да се случват какви ли не приключения. Героят Гилгамеш поискал да стане безсмъртен. Проклятието на един слуга пречупило крилете на бога на Ураганите. Богът на пролетта Телейну се обидил на хората и Земята потънала в зимен мрак. На един човек му се родили близнаци, които цял живот страдали, защото им дал неподходящи имена. Всичко това се случило по времето, когато боговете слизали на Земята, а и хората били чести гости на небесния палат.

Прочетете повече »

Петото Споразумение – Дон Мигел Руис

 

Автор: Дон Мигел Руис

Заглавие: Петото Споразумение

В тази книга дон Мигел Руис и синът му дон Хосе Руис ни предлагат нов поглед към Четирите споразумения, както и едно изключително мощно средство за трансформиране на живота ни в райски сън: Петото споразумение.

Петото споразумение ни отвежда към дълбините на познанието за силата на Аза и ни връща към автентичността, с която сме родени. Това завладяващо продължение на книгата Четирите споразумения, променила живота на милиони хора по света, изглежда, е най-големият дар, който можем да си поднесем — свободата да сме тези, които наистина сме.

Прочетете повече »

Четирите Споразумения – Дон Мигел Руис

 

Автор: Дон Мигел Руис

Заглавие: Четирите Споразумения

Четирите споразумения - или практическо ръководство за лична свобода - толтекска книга на мъдростта

Прочетете повече »

Тайната – Ронда Бърн

Автор: Ронда Бърн

Заглавие: Тайната,

За първи път всички парчета на Тайната са събрани заедно в едно невероятно откровение, което ще промени живота на всички, до които достигне. От тази книга ще научите как да използвате Тайната, в който и да е аспект на вашия живот – пари, здраве, взаимоотношения, щастие, във всяко ваше взаимодействие с този свят. Ще започнете да разбирате скритата, неизползвана сила, която е в самите вас – както и че това откровение може да донесе радост във всички изяви на вашето съществуване. Тайната ви поднася мъдрост, споделена от съвременни учители – мъже и жени, които са я използвали, за да постигнат здраве, благосъстояние и щастие. Те разкриват разтърсващи истории за това как с помощта на знанията, дарени от Тайната, са изкоренени заболявания, придобито е солидно богатство, преодолени са препятствия и въобще са постигнати неща, които мнозина биха счели за невъзможни.

Прочетете повече »

Бъдеще в миналото

Автор: Надежда Белчева

"Бъдеще в миналото" променя мисленето, провокира, спира дъха - има ли невъзможни неща? Това е книга за извисяването на човешкия дух, за търсене и намиране на отговори на изначалните въпроси "Кои сме?", "Къде сме?", "Защо сме?" ... и всичко това поднесено чрез вълнуващите образи на героите в техните търсения и съмнения.

Прочетете повече »

Книга за отвъдния свят

Автор: Йозеф Антон Шнайдерфранкен - Bô Yin Râ (Бо Йин Ра)
Оригинално заглавие: DAS BUCH VOM JENSEITS

Въведение. Изкуството да се умре. За Храма на Вечността и света на Духа. Единствено Действителното. Какво да се прави?

Прочетете повече »

Книга за щастието

Автор: Йозеф Антон Шнайдерфранкен - Bô Yin Râ (Бо Йин Ра)
Оригинално заглавие: DAS BUCH VOM GLÜCK

Дългът да бъдем щастливи. “Аз” и “Ти”. Любов. Богатство и бедност. Парите. Оптимизъм.
От тази книга за читателя става ясно, че от него съвсем не се очаква да се откаже от земното щастие и че той дори е длъжен да си извоюва достъпното за него щастие в живота на всекидневието.

Прочетете повече »

Илиада

Автор: Омир
Оригинално заглавие: Ιλιάς, -800

ОМИР И НЕГОВОТО ПРОИЗВЕДЕНИЕ
Първите запазени произведения в европейската литература са „Илиада“ и „Одисея“. Те са свързани с името на великия древногръцки поет Омир. Сигурни сведения за неговия живот нямаме. Запазените осем биографии са от късно време и са изпълнени с митични сведения и невероятни измислици.

Прочетете повече »

Пътят на сълзите

Автор: Хорхе Букай

Това е книга, която ни показва как да извървим трудния път на болката и страданието, с които неизбежно се сблъскваме в живота си. Всички ние минаваме през различни изпитания: смърт на близък, загуба на работата, на дома, на илюзиите ни дори, раздяла с любим човек, провален брак, несбъднати мечти, самота... Ако не си позволим да изпитаме тъга, когато ни налегнат скърби или понасяме тежки загуби, това може да е не признак за силна воля, а незнание за кръговрата на живота с разрушителни последици.

Прочетете повече »

Да продължа без теб

Автор: Хорхе Букай, Силвия Салинас

Една история за раздялата и търсенето на истинската любов
Ирене е известен психотерапевт, занимава се с проблемите на двойките и изследва механизмите на любовта. Стреми се да помогне на своите пациенти да съживят своята връзка. А ако това е невъзможно, помага им да се справят с раздялата и да продължат нататък.

Прочетете повече »