Начало / Медицина, Здраве, Диети

Медицина, Здраве, Диети

Тайната – Ронда Бърн

Автор: Ронда Бърн

Заглавие: Тайната,

За първи път всички парчета на Тайната са събрани заедно в едно невероятно откровение, което ще промени живота на всички, до които достигне. От тази книга ще научите как да използвате Тайната, в който и да е аспект на вашия живот – пари, здраве, взаимоотношения, щастие, във всяко ваше взаимодействие с този свят. Ще започнете да разбирате скритата, неизползвана сила, която е в самите вас – както и че това откровение може да донесе радост във всички изяви на вашето съществуване. Тайната ви поднася мъдрост, споделена от съвременни учители – мъже и жени, които са я използвали, за да постигнат здраве, благосъстояние и щастие. Те разкриват разтърсващи истории за това как с помощта на знанията, дарени от Тайната, са изкоренени заболявания, придобито е солидно богатство, преодолени са препятствия и въобще са постигнати неща, които мнозина биха счели за невъзможни.

Прочетете повече »

Вълшебството – Ронда Бърн

Автор: Ронда Бърн

Заглавие: Вълшебството, 2012

Една-единствена дума променя всичко. Във _Вълшебството_ Ронда Бърн разкрива пред света това знание, което може да преобърне живота ви. А след това, по време на едно невероятно 28-дневно пътешествие, тя ви учи как да използвате това знание в своето всекидневие. Независимо кой сте, независимо къде се намирате, независимо как живеете — Вълшебството ще преобрази целия ви живот!

Прочетете повече »

Излекувай сам себе си. Обяснение на истинската причина и лекуване на болестите

Автор: Д-р Едуард Бах

Д-р Бах показва кои са жизнените принципи, които ще ръководят медицината в близкото бъдеще и вече ръководят някои от по-напредналите членове на лекарската професия днес. Следователно неговата книга влиза направо в практическата страна на медицината.

Прочетете повече »

12 стъпки към изцелението, здравето и дълголетието

Автор: Д-р Фред Биши

Преодолейте своето пристрастяване към храната. Насладете се на пътешествието към своето здраве.
Да започнеш Пътешествие към Здравето си е промяна на начина на живот, която ще повлияе на останалата част от живота ви – и това има ефект! Това не е диета, която да започвате и спирате, както си искате.

Прочетете повече »

Тайните на гладуването и още…

Автор: Ангел Ангелов

В нашия Човешки свят, често “наопаки обърнат”, битуват множество митологеми относно гладуването. Иначе казано – “козирки” или “капаци”, които ограничават и задръстват нашия светоглед. В Марковколеж наричахме задръстенящината “руладинки” - като прочетеш предговора докрая, ще вкусиш една от тези кулинарни вкусотии.

Прочетете повече »

Пълно прочистване, подмладяване и отслабване чрез суровоядство. Живот без болести

Автор: Атерхов

Суровата зеленчукова храна трябва да бъде единствената храна, приемана от човека. Навикът да се яде варена храна трябва да бъде изоставен веднъж завинаги. Това е последното заключение на науката. Консумирането на варена храна е най-ужасният варваризъм в историята на човечеството — варваризъм, който никой не съзнава и на който всеки става несъзнателна жертва.

Прочетете повече »

Гладувайте правилно!

Автор: Проф. Ангел Ангелов

„Кой сте Вие, д-р Ангелов?”
(Вместо предговор)
Практикувам чисто гладуване повече от 23 години. Сега съм на 50 - в разцвета на силите си. Баща съм на две деца, преподавател по музикални теоретични дисциплини, доктор по изкуствознание. Вегетарианец.

Прочетете повече »

Не пуша вече!

Автор: Алън Кар
Оригинално заглавие: Allen Carr’s Easy Way To Stop Smoking, 1985
Allen Carr

Ето го най-после чудодейния лек, който всички пушачи очакват:
• С незабавно действие
• Дава резултат дори и при най-закоравелите пушачи
• Безболезнен
• Не са необходими усилия на волята

Прочетете повече »

Зоната

Автор: Д-р Бари Сиърс

Случвало ли би се е понякога всичко да върви по мед и масло? Събуждате се в прекрасно настроение, изпълнени с енергия. На работа разрешавате проблеми, които до вчера са ви се стрували непреодолими. Изпълнявате задълженията си без усилия. Спортувате леко и неуморимо. След вечеря не се отпускате като парцал пред телевизора, а разполагате с енергия дори за дискотека.

Прочетете повече »

150 най-често задавани въпроса за секса, любовта и интимния живот в зряла възраст (Това, което жените и техните партньори действително желаят да узнаят)

Автор: Рут Якобовиц
Оригинално заглавие: 150 most-asked questions about midlife sex, love and intimacy

Тази книга съдържа информация, солидно базираща се върху изследването на петнайсет хиляди жени, подробен въпросник, попълнен от хиляда и петстотин представителки на нежния пол и получена от първа ръка информация от двойки и самотни хора /и хетеро-, и хомосексуални/, които авторката е интервюирала по време на общонационалните си обиколки и лекции.

Прочетете повече »