Начало / Криминални романи

Криминални романи

Ангел на мрака – Сидни Шелдън, Тили Багшоу

 

Автор: Сидни Шелдън, Тили Багшоу

Заглавие: Ангел на мрака, 2012

Детектив Дани Макгуайър от полицията в Ел Ей не може да забрави лицето на Анджела Джейкс и преживяния от нея кошмар — изнасилена, пребита и завързана за обезобразения труп на възрастния си съпруг Андрю Джейкс, мултимилионер и търговец на произведения на изкуството. Манията на Макгуайър по тази жена едва не го побърква, макар че красивата млада вдовица изчезва без следа. Десет години по-късно той вече живее във Франция и работи за Интерпол, оставил миналото зад себе си, когато Мат Дейли, изоставеният син на Андрю Джейкс, влиза в живота му.  

Прочетете повече »

Тайната история – Дона Тарт

 

Автор: Дона Тарт

Заглавие: Тайната история,

Бестселър на „Ню Йорк Таймс“

Дона Тарт, наричана „младото чудо на американската литература“, започва да пише „Тайната история“ на деветнайсетгодишна възраст. Още с появата си дебютният й роман превзема върховете на литературните класации и е преведен на двайсет и четири езика.

Родена в Мисисипи, младата писателка е продължителка на най-добрите литературни традиции на американския Юг. Дона Тарт пише по един роман на десет години и обгръща личния си живот в пълна тайна.

Прочетете повече »

Ловецът – Крис Картър

 

Автор: Крис Картър

Заглавие: Ловецът, 2013

Мъртво тяло

Заключена врата

Загадъчен случай

Запознайте се с Робърт Хънтър — най-младият детектив, назначаван някога в отдел „Убийства“ на полицията в Лос Анджелис. Първото разследване, което му поверяват, е лесен за разрешаване случай на самоубийство. Когато пристига на местопрестъплението, обаче, Хънтър бързо започва да подозира, че тук има нещо нередно.

Той е уверен, че жертвата не се е самоубила, но доказателствата сякаш са против него…

Прочетете повече »

И няколко червени рози – Джефри Дивър

 

Автор: Джефри Дивър

Заглавие: И няколко червени рози, 2009

В Калифорния върлува нов убиец…

Той поставя край пътищата дървени кръстове с утрешна дата. И рози… Като знак за намерението му да убива…

Методите му са ужасяващи, но прецизни: намира жертвите си чрез личните им данни, които те лекомислено публикуват в мрежата, фатална грешка, която убиецът умело използва… срещу тях.

Със случая се заема Катрин Данс — живият детектор на лъжата. В надпревара с времето и с всички, които се опитват да я спрат, тя е по петите на безмилостния престъпник. Но разполага само с четири дни…

Брилянтно замислен, „И няколко червени рози“ е динамичен, задъхан и плашещо актуален роман, в който непредвидимата развръзка ще ви стресне, а напрежението ще ви преследва до самия край.

Прочетете повече »

Колекционерът на кости – Джефри Дивър

 

Автор: Джефри Дивър

Заглавие: Колекционерът на кости, 2011

Най-продаваният роман на несравнимия Джефри Дивър в света. Нещастен случай при акция приковава към инвалидната количка криминолога Линкълн Райм. Вече почти отказал се от живота, той се сблъсква с най-предизвикателния случай в кариерата си. По улиците броди демоничен убиец, известен като Колекционера на кости. Мъчителна смърт дебне неговите жертви. В екип с красивата полицайка Амелия Сакс стъпка по стъпка Линкълн Райм прониква в лабиринта от улики с надеждата да предотврати поредното чудовищно престъпление. Бясната надпревара с времето се превръща в битка на два интелекта, защото Колекционера е хитър, интелигентен и… добре познава Райм!

Джефри Дивър е един от признатите майстори в криминалния жанр. Романът „Колекционерът на кости“ е екранизиран с участието на Дензъл Уошингтън и Анджелина Джоли.

Прочетете повече »

Шестима братя – Лили Сейнт Джърмейн

 

Автор: Лили Сейнт Джърмейн

Заглавие: Шестима братя, 2014

Лъжех.

Мамех.

Отдадох тялото и живота си на мъжа, който разруши семейството ми и ме остави да умра. Убих, прегреших — и най-лошото от всичко — наслаждавах се на чуждото нещастие. Пих от солените сълзи на оплакващ първородният си син баща и това бе най-сладкият вкус, който бях опитвала.

Умрях и се възродих като феникс от пепелта. Знаех, че ще свърша в Ада. Ще горя в огнените ями заедно с Дорнан и синовете му за нещата, които бях извършила, и които тепърва ми предстоеше да направя. Но не ми пукаше. За унищожението на Дорнан Рос всяко едно изгаряне от дяволските пламъци по грешната ми плът щеше да си заслужава.

Един вече бе извън играта, оставаха шест.

Прочетете повече »

Седем синове – Лили Сейнт Джърмейн

 

Автор: Лили Сейнт Джърмейн

Заглавие: Седем синове, 2014

Със сигурност баща ми не беше невинен мъж. Като лидер на мотоклуб „Джипси Брадърс“ бе виновен за много неща, но срещна смъртта си за престъпление, което не бе извършил. Бе натопен от врага си, който след това му открадна клуба, и всичко, което се беше трудил да защити.

Включително моята невинност.

Когато бях на петнадесет, Дорнан и седемте му сина убиха баща ми, откраднаха невинността ми, белязаха кожата ми и с това си подсигуриха изключително кратък живот. Щяха да страдат!

Току-що навърших двадесет и една и съм тръгнала за кръв. За отмъщение.

Но не съм предполагала, че ще се влюбя в Джейс, най-малкият син, който ще преобърне светът ми с главата надолу, ще изтръгне сърцето ми и ще отлети с него към залеза.

Сега бях изправена пред невъзможен избор — да бъда с Джейс или да отмъстя за смъртта на баща ми.

Прочетете повече »

Пет мили – Лили Сейнт Джърмейн

 

Автор: Лили Сейнт Джърмейн

Заглавие: Пет мили, 2014

През годините баща ми ми бе внушил важността на принципа „око за око“ — основно правило, което бе втълпявано на всеки член на клуба.

Живот за живот.

Седем живота за изплащането на един безкраен списък с грехове.

Хората може и да се чудеха защо го правех. Дали защото желанието ми за мъст бе породено от някоя благородна кауза, или защото се опитвах да предпазя и други да страдат от ръцете на Дорнан и синовете му.

Но не, не бях някоя безкористна защитничка.

Правех го за себе си. Правех го, защото исках.

Правех го, защото единственото, което желаех, бе да заспивам вечер, без да виждам лицата им.

Това беше съдбата, която заслужаваха. Изкуплението за престъпленията им.

Време бе да отстраня братята веднъж завинаги.

Прочетете повече »

Кодексът на маите – Ейдриън д’Аже

 

Автор: Ейдриън д'Аже

Заглавие: Кодексът на маите, 2010

В джунглите на Гватемала е скрит Кодексът на маите — древен документ, съдържащ страховито предупреждение за нашата цивилизация. Археоложката Алета Вайцман го търси отчаяно, но във Вашингтон и Рим никак не им харесва това. Агентът от ЦРУ Къртис О’Конър е изпратен да я убие, но става неин съюзник. И двамата знаят, че Земята ще се изравни с гигантска черна дупка в центъра на Млечния път в деня на зимното слънцестоене — 21 декември 2012 година, точно както маите са предсказали. Възможно ли е да се изместят географските полюси? Но ако намирането на кодекса може да предотврати глобална катастрофа, защо някои във Ватикана и в ЦРУ са решили той да остане недостъпен завинаги? Времето изтича за Вайцман и О’Конър, а залогът е самото бъдеще на човечеството. От нацистка Германия до днешен Вашингтон, от Ватикана до Храма на изгубения свят в джунглите на Централна Америка, Ейдриън д’Аже ни повежда на стремително пътешествие по следите на кодекса, преди да е станало твърде късно.

Прочетете повече »

Двойна игра – Росица Георгиева

 

Автор: Росица Георгиева

Заглавие: Двойна игра

„Двойна игра“ е криминален роман, в който сюжетът не върви хронологично и всяка глава прескача напред във времето или се връща назад и парченцата от пъзела се нареждат едно по едно.  

Прочетете повече »