Начало / Исторически и приключенски романи

Исторически и приключенски романи

Третият Антихрист, Предсказанията на Нострадамус – книга 3

Корица - Третият Антихрист

Автор: Марио Рийдинг

ТРЕТИЯТ АНТИХРИСТ е кулминацията на трилогията исторически трилъри от Марио Рийдинг за предсказанията на Нострадамус. Късметлията ще го зоват. В „Предсказанията на Нострадамус” американският писател Адам Сабир рискува живота си, за да открие изчезнали четиристишия на Нострадамус.

Прочетете повече »

Дъщерята на Сиена

Корица - Дъщерята на Сиена

Автор: Марина Фиорато

Надбягване със съдбата в името на честта и любовта Британката с венециански корени Марина Фиорато, позната на българските читатели с романите „Стъкларят от Мурано”, „Тайната на Ботичели” и „Мадоната на бадемите”, се отправя към Тоскана за своята поредна, изпълнена с любов и интриги, история на фона на красива Италия.

Прочетете повече »

Завоевателят – Кон Игълдън

 

Автор: Кон Игълдън

Заглавие: Завоевателят - ЧИНГИС, Книга 5, 2011

Последният роман от серията „Чингис“ „Завоевателят“ разказва за един от най-великите воини в историята — Кублай, невероятен владетел, който трябва да бъде помнен редом с Юлий Цезар, Александър Велики и Наполеон Бонапарт като един от големите лидери в човешката история. Интриги и предателства терзаят огромната монголска империя. Наследниците на Чингис хан се борят помежду си за контрол над невижданата му империя и могъщите му войски. Бъдещето на човечеството зависи от изхода на тази борба. Но само един, пренебрегван от всички останали, ще отправи дръзко предизвикателство със своята храброст, с идеите си за бъдещето и със силата да бъде наречен… ЗАВОЕВАТЕЛ

Прочетете повече »

Сребърна империя – Кон Игълдън

 

Автор: Кон Игълдън

Заглавие: Сребърна империя - ЧИНГИС, Книга 4, 2010

Очакваната с нетърпение четвърта книга от поредицата „Чингис“ продължава сагата за династията на могъщия хан.

Чингис е мъртъв, но легендата и завещаното от него продължават да живеят. Синът му Угедай е построил величествен град в степта и го е направил столица на новата държава. Сега войските се събират, за да определят кой от синовете на Чингис ще стане хан. Монголската империя е живяла в мир две години, но това време свършва и предстои битка с най-големия враг — китайската династия Сун.

Прочетете повече »

Кости по хълмовете – Кон Игълдън

 

Автор: Кон Игълдън

Заглавие: Кости по хълмовете - ЧИНГИС, Книга 3, 2008

Едно момче е изоставено в пустошта от племето си, но не умира. Както знаят читателите на „Степният вълк“ и „Господари на лъка“, това лишено от късмет момче се превръща в една от най-могъщите и всяващи страх фигури в историята — Чингис. Той успява да убеди враждуващите помежду си племена да загърбят различията си, да се обединят и да се изправят срещу най-старите си врагове. Под неговото безмилостно и вдъхновяващо командване се ражда могъщ народ.

Прочетете повече »

Господари на лъка – Кон Игълдън

 

Автор: Кон Игълдън

Заглавие: Господари на лъка - ЧИНГИС, Книга 2, 2008

Втората книга от поредицата за Чингис хан е задъхан приключенски епос, написан блестящо от Кон Игълдън, който стана известен с превърналите се в бестселър романи за Юлий Цезар.

Прочетете повече »

Степният вълк – Кон Игълдън

 

Автор: Кон Игълдън

Заглавие: Степният вълк - ЧИНГИС, Книга 1, 2008

„Аз съм земята и костите на хълмовете. Аз съм зимата.“

Темуджин, вторият син на хана на племето вълци, е едва единадесетгодишен, когато баща му умира при нападение. Семейството му е прогонено от племето и оставено без храна и подслон да умре от глад в суровите монголски степи. Животът грубо го запраща в света на възрастните, но Темуджин оцелява и се научава да се бори със заплахите на природата и хората. Събира около себе си други отритнати и създава ново племе. Именно през този най-тежък период му идва идеята за обединяване на враждуващите племена на сребърния народ. Един ден Темуджин ще стане Чингис хан, владетелят на тревното море.

Кон Игълдън се появява на сцената със серията романи за Юлий Цезар. Новият му роман „Степният вълк“ е дългоочакваното начало на серията „Чингис“, посветена на именития хан и потомците му — епична история, съживена отново по един блестящ начин.  

Прочетете повече »

Роксолана – Павло Загребелни

 

Автор: Павло Загребелни

Заглавие: Роксолана

Видният украински писател Павло Загребелни, лауреат на Държавна награда на Съветския съюз за литература и на Държавна награда на Украинската ССР „Тарас Шевченко“, в своя роман „Роксолана“ разказва за удивителната съдба на украинската девойка Анастасия Лисовска, отвлечена от родината си през XVI век и продадена на робския търг в Истанбул като робиня. Благодарение на блестящия си ум, необикновената сила на волята и привлекателната си външност от безправна робиня тя става жена на султан Сюлейман Великолепни — най-могъщия султан в Османската империя. Овладяла върховете на тогавашната източна и европейска култура, тази забележителна жена под името Роксолана влиза в историята и играе значителна роля в политическия живот на своето време.

Прочетете повече »

Пазителките на гълъбиците – Алис Хофман

 

Автор: Алис Хофман

Заглавие: Пазителките на гълъбиците, 2011

Годините минават, светът се променя, само надеждите, страховете и любовта на жените остават същите!

1973-та година. Последните дни на обсадата на крепостта Масада, приютила юдеите. Провизиите, останали още от времената на цар Ирод, са на привършване, а римляните наближават.

Съдбата събира четири забележителни жени, за да се грижат за гълъбите на Масада. Жени със силен дух, който отказва да бъде съкрушен. Води ги единствено силата на женското сърце.

Те са пазителките на гълъбиците и… на своите тайни — кои са, откъде са дошли, кой ги закриля, кого обичат.

Прекрасен, опустошителен роман, огромен принос към литературата на XXI в.!

Тони Морисън, Нобелов лауреат по литература

Прочетете повече »