Начало / Икономика, Бизнес, Политика

Икономика, Бизнес, Политика

Властта на тайните общества през XX век

Корица - Властта на тайните общества през XX век

Автор: Ян ван Хелсинг

Тамплиери, илюминати, масони, банкери, военни, монарси, розенкройцери, президенти, окултисти, магьосници, религиозни водачи - всички те са оплетени в мрежите на тайните общества, които днес управляват и заслепяват човечеството.

Прочетете повече »

Мъдростта на Стив Джобс за бизнеса – Алън Кен Томас

 

Автор: Алън Кен Томас

Заглавие: Мъдростта на Стив Джобс за бизнеса, 2011

Стив Джобс, главният изпълнителен директор на Apple Inc., бе наистина един от най-изобретателните и напредничаво мислещи предприемачи на това поколение. Подпомогната от неговата визия и под неговото ръководство компанията Apple промени начина, по който хората си взаимодействат един с друг и възприемат технологиите.

Прочетете повече »

Стив Джобс – Уолтър Айзъксън

Автор: Уолтър Айзъксън

Заглавие: Стив Джобс, 2011

ЕКСКЛУЗИВНАТА БИОГРАФИЯ НА СТИВ ДЖОБС, НАПИСАНА С ПЪЛНОТО МУ СЪДЕЙСТВИЕ Над 140 интервюта със самия него, с негови приятели, противници, колеги, конкуренти и членове на семейството! Тази книга описва върховете и падовете на един креативен предприемач, чиито мания за перфекционизъм и яростна амбиция водят до революционни промени в шест индустрии: компютри, анимационни филми, музика, мобилни телефони, таблети и електронни книги. Джобс често докарва приближените си до ярост или до отчаяние. Но неговата личност и неговите продукти са взаимосвързани като хардуера и софтуера на Apple. В ръцете ви е майсторски написаната биография за живота на един изключителен човек.

Прочетете повече »

България или Мафията? II

Автор: Георги Андреев

Измина доста време от публикуването на написания през 1993 г. сборник от статии (есета) „Пред съдбоносен избор: България или Мафията?“. Въпреки липсата на реклама, книгата стигна до читателите и беше посрещната с интерес и одобрение от хората, които не са безразлични към родината си. Написаното е в сила и днес, въпреки че се натрупаха нови събития и факти — сега просто могат да се внесат корективи и уточнения.

Прочетете повече »

Едноминутният мениджър

Автор: Д-р Кенет Бланчард, Д-р Спенсър Джонсън

Книгата е посветена на един тесен дял от теорията на управлението и няма претенции за поднасяне на цялостни знания в сферата на стопанското ръководство. На достъпен за широката публика език се поднасят някои концепции от американката наука за управление, които могат да бъдат полезни за нашата практика при формирането на нова организационна култура в българските фирми.

Прочетете повече »

Наръчник по инвестиране на богатия татко. Уроците на богатия татко. Това, в което инвестират богатите, а бедните и средната класа – не!

Автор: Робърт Т. Кийосаки, Шарън Л. Лехтър

Наръчникът по инвестиране на Богатия татко ще разкрие...
•       Основните правила по инвестиране на Богатия татко
•       Как да намалите вашия инвестиционен риск
•       Десетте контрола на инвеститора според Богатия татко

Прочетете повече »

Зелената книга

Автор: Муамар Кадафи

Зелената книга е авторски труд по политическа философия на бившия лидер на либийската революция Муамар Кадафи, публикувана за първи път през 1975 година. Книгата излага основните виждания на автора за Третата универсална теория — форма на управление между съвременния западен капитализъм и съветския комунизъм — джамахирията.

Прочетете повече »

Тайните протоколи

Автор: Никола М. Николов

Главната цел на тази книга сте вие, читателите, вашето благополучие и бъдещето на децата ви. Аз знам, че сте целенасочено дезинформирани от едно общество, което си служи с лъжа и измама до такава степен, че ви е невъзможно да различите истината от неистината. Това, което разбирам, разбират и много други хора по света, но разликата между мен и тях е, че аз не се страхувам да поема отговорността да опиша това, което виждам.

Прочетете повече »

Тайните на мутрите (Пряка линия с подземния свят)

Автор: Боби Цанков

„Дали се гордея с участието си в този бурен живот на подземния свят? Не знам отговора, но истината е, че не съжалявам за нищо от преживяното.“ Боби Цанков

Прочетете повече »