Начало / Грижи за бебето и възпитание на детето

Грижи за бебето и възпитание на детето

Как да възпитаваме дете с висок емоционален коефициент

Автор: Лорънс Шапиро

Най-важното предимство на ЕМОЦИОНАЛНИЯ КОЕФИЦИЕНТ е, че той е по-малко заложен генетично и дава възможност на родителите и преподавателите да компенсират там, където природата е пропуснала да реши шансовете на едно дете за успех.

Прочетете повече »

Първите дни с бебето ЗАЕДНО

Какво е да си майка, опит, който трябва да преживееш, да придобиеш. Това са мигове, в които при майката протичат много и най-различни емоционални кадри от един, уж, ясен сценарий. Чели сте го в книги, гледали сте го в курсове, но... в реалния живот сценарият е непридвидим. Понякога е свързан с взимането на тежки за детето и семейството решения. Друг път е твърде обичаен за останалите около майката.

Прочетете повече »

Как да приучим децата си към дисциплина

Автор: Д-р Фицхю Додсън
Оригинално заглавие: How to Discipline with Love
Dr Fitzhugh Dodson

В „Как да приучим децата си към дисциплина“ д-р Додсън предлага двайсет стратегии или техники, основани преди всичко на отношенията на обич и доверие, които установяваме с децата си още в бебешката им възраст. Родителите ще научат как да възнаграждават желателното поведение и да не насърчават нежелателното...

Прочетете повече »

Д-р Фицхю Додсън – Изкуството да бъдеш родител

Автор: Д-р Фицхю Додсън
Оригинално заглавие: How to parent
Fitzhugh Dodson

Трябва ли да оставим детето да плаче?
Можем ли да го напляскаме?
Как да се справим с истеричните му кризи?

Прочетете повече »

Как без крясъци и шамари да приучим детето на дисциплина

Автор: Джери Уайкоф, Барбара Юнел
Оригинално заглавие: Discipline Without Shouting or Spanking, 2002

Използваме термина предучилищни години, за да опишем метафорично онези страхотни дни и нощи, в рамките, на които едногодишното дете сякаш изведнъж се превръща в петгодишен миниатюрен възрастен. Най-общо казано, дете в предучилищна възраст ще рече дете, което не е достигнало възрастта на първолака (посещава ясла или детска градина) и включва прохождащите, но не и пеленачетата.

Прочетете повече »

Отровните родители

Автор: Сюзън Форуърд, Крейг Бък
Оригинално заглавие: Toxic Parents, 1989

Преодолейте вредното наследство и вземете живота си в ръце. Отровни хора ли са родителите ви? Като дете… Вашите родители казваха ли ви, че сте лоши или некадърни? Вашите родители използваха ли физическа болка, за да ви възпитават? Налагаше ли се да поемате грижата за проблемите на родителите си? Беше ли ви често страх от родителите ви? Вършеха ли родителите ви нещо, което трябваше да се пази в тайна?

Прочетете повече »