Прочетете задължително
Начало / Фантастика, Фентъзи

Фантастика, Фентъзи

Следотърсачът – Орсън Скот Кард

 

Автор: Орсън Скот Кард

Заглавие: Следотърсачът, 2010

Риг живее заедно с баща си в пълно уединение. Само двамата знаят, че момчето притежава необикновената дарба да „вижда“ миналото на хората. След смъртта на баща си Риг разкрива тайни за своя произход, които завинаги ще променят живота му. Освен всичко друго той научава, че има сестра, за която никога не е подозирал. За да я открият, Риг и неговият приятел Умбо, надарен със способността да променя хода на времето, се отправят към столицата. Произходът на Риг го поставя в центъра на битка между две враждуващи фракции, а за него става все по-трудно да прецени кой е приятел и кой враг. Той ще бъде принуден да се съмнява във всичко, което мисли, че знае…

Прочетете повече »

Пътешественикът във времето и неговата жена – Одри Нифнегър

 

Автор: Одри Нифнегър

Заглавие: Пътешественикът във времето и неговата жена, 2003

Силен дебют и омагьосваща история за съдбата и вярата в силата на любовта — „Пътешественикът във времето и неговата жена“ е предопределена да плени читателите, както двамата герои са пленени в този невъзможен романтичен капан.

Прочетете повече »

Kолеж за магьосници – Лев Гросман

 

Автор: Лев Гросман

Заглавие: Kолеж за магьосници, 2010

"Хари Потър открива Нарния! Mодерен фентъзи роман за настоящи и пораснали фенове." Пъблишърс Уийкли Куентин Колдуотър живее тъжен, меланхоличен живот. Макар и пълен отличник, той е нещастен. Единствената му мания е поредица от фентъзи книги за вълшебната страна Филория. Обсебен от приключенията и от магията на измислената страна, той препрочита книгите отново и отново. Съкровеното му желание е не да кандидатства в университета "Принстън", където е ясно, че ще приемат гений като него, а поне за миг да надзърне в света на Филория. В един преломен ден Куентин попада на укрито с магия място в Ню Йорк, където времето тече по различен начин и където съществува... колежът по магия "Брейкбилс". Макар колежът да не е Филория, той дава на Куентин възможност да учи магия и да прави заклинания – нещо, за което винаги е мечтал. Оказва се, че магията не е лесна работа – мъчителни упражнения, заклинания на старохоландски и келтски, тежки предизвикателства, пътешествие по въздух до Южния полюс... Много скоро Куентин открива, че все още жадува за вълшебната страна от любимите си книги. И един ден, когато целият му живот изглежда обречен на провал, той научава, че Филория съществува. С помощта на приятелите си Куентин се отправя на най-бленуваното пътешествие в своя живот... за да открие ужасяваща истина.

Прочетете повече »

Пепел – Илса Бик

 

Автор: Илса Бик

Заглавие: Пепел, 2011

Електромагнитен импулс унищожава всички електрически устройства на земята и помитайки компютъризирания свят, убива милиарди хора. Тези, които остават живи, се променят — някои за добро (сдобиват се със свръхчовешки сетива), докато други за лошо (придобиват вкус за човешка плът).

Сред преживелите катаклизма е Алекс, находчиво и съобразително момиче. Тя броди из горите, за да се сбогува с мъртвите си родители и личните си демони, преди бедствието да сполети земята. Том пък оставя зад себе си войната в Афганистан, за да намери у дома нещо много по-страшно. А Ели е сърдито и гневно осемгодишно момиче, чийто дядо е убит от импулса, и Алекс и Том спасяват. За тях и за останалите хора, чиито животи са пощадени, се превръща във въпрос на оцеляване да разберат на кого може да се доверят и кой вече не е човек.

Авторът Илса Бик сътворява страховита и завладяваща история за света, в който може да се превърне нашия във всеки един момент. Свят, където тези, които останат, ще трябва да се научат не само да оцеляват, но и да живеят сред разруха.

Прочетете повече »

Властелинът на пръстените – Джон Р. Р. Толкин

 

Автор: Джон Р. Р. Толкин

Заглавие: Властелинът на пръстените - Пълно издание

Не е възможно да се предадат на посягащия за пръв път към тази книга всичките й достойнства, нейния мащаб и великолепие.

Криволичещ от епичното до комичното, от пасторалното до диаболичното, сюжетът пресъздава по възхитителен начин герои и сцени в един изцяло измислен, но напълно правдоподобен свят на джуджета, елфи и хора.

Пред вас е пълното издание на един невероятен роман, който не ще ви даде миг покой до последната страница… и дълги години след това.

Прочетете повече »

Принц на нощта – Джанин Фрост

 

Автор: Джанин Фрост

Заглавие: Принц на нощта, 2012

Спрях колелото си пред ресторанта и попих потта, избила над горната ми устна. Беше необичайно топло за януари, ала да се потя през зимата във Флорида, определено беше за предпочитане пред това, да мръзна някъде на север. Вдигнах дългата си черна коса на кок и веднага ми стана по-хладно на врата. Избърсах чело за последно и прекрачих прага на ресторанта. Без да си губя времето с масите, насочих вниманието си към посетителите, насядали на бара. Един поглед ми бе достатъчен, за да установя, че повечето от тях бяха средни на ръст, с неколцина забележително високи изключения. По дяволите! Ако не намерех Марти тук, щеше да ми се наложи да го търся в следващото му любимо заведение, а навън май се канеше да завали. Запроправях си път между масите, като внимавах да не вдигам дясната си ръка от бедрото, за да не докосна някого, без да искам.

Прочетете повече »

Дневниците на Вампира – Яростта – Л. Дж. Смит /книга 3/

 

Автор: Л. Дж. Смит

Заглавие: Дневниците на Вампира - Яростта /книга 3/

Елена пристъпи към сечището. Под краката й есенните листа бяха замръзнали в киша. Здрача беше паднал, въпреки че бурята умираше далеч от гората и се застудяваше. Елена не чувстваше студа. Нито пък имаше нещо против тъмнината. Нейните зеници бяха широко отворени, виждайки и най-малките частици светлина, които бяха невидими за човешкото око. Тя можеше да види две фигури да се порят под големият дъб съвсем ясно.

Прочетете повече »

Дневниците на Вампира – Пробуждането – Л. Дж. Смит /книга 1/

 

Автор: Л. Дж. Смит

Заглавие: Дневниците на Вампира - Пробуждането /книга 1/

Четвърти септември Скъпо Дневниче, Нещо ужасно ще се случи днес. Незнам защо го написах. Лудост е. Няма основание да се разстройвам и всяко основание трябва да бъде за мен щастие, но… Но ето ме в 5:30 сутринта, будна и уплашена. Продължавам да си повтарям, че това е заради времевата разлика между Франция и тук. Но това не обяснява защо съм толкова уплашена. Толкова изгубена....

Прочетете повече »