Начало / Българска литература

Българска литература

Дневниците на една курва

Корица - Дневниците на една курва

Автор: Калина Паскалева

Мутренски купони, властни мъже, красиви девойки от провинцията, които не знаят къде са попаднали и какво ще им струва това. Лица от кориците, къпещи се в блясък и затънали в дългове, плащани от богати женени мъже, даващи пачки и скъпи подаръци, но взимащи много повече.

Прочетете повече »

Мъже – Цвета Стоева

 

Автор: Цвета Стоева

Заглавие: Мъже, 2010

Истинският мъж е като любимата блуза в разхвърлян гардероб. Знаеш, че е някъде там, но никога не можеш да я откриеш, когато ти трябва. През ръцете ти минават десетки дрехи. Със състав, който не отговаря на сезона, и цвят, който не отива на косата ти. Сигурна си, че няма да ти стоят добре, но ги пробваш. За всеки случай.

Прочетете повече »

Бъдеще в миналото

Автор: Надежда Белчева

"Бъдеще в миналото" променя мисленето, провокира, спира дъха - има ли невъзможни неща? Това е книга за извисяването на човешкия дух, за търсене и намиране на отговори на изначалните въпроси "Кои сме?", "Къде сме?", "Защо сме?" ... и всичко това поднесено чрез вълнуващите образи на героите в техните търсения и съмнения.

Прочетете повече »

Кокаин – книга четвърта

Автор: Атанас Панайотов

Атанас Панайотов е най-четеният български автор за всички времена. Наско Испанеца, Насо Цайса, Аци, Онанис, Краставицата... Прякорите му, с които е известен, са многобройни като бестселърите, които е написал.

Прочетете повече »

Кокаин – книга първа

Автор: Атанас Панайотов

От автора на "Краставицата", "Пъпешът", "Окови", "Българският Великден 2", "Разделно време (Рожен 2000)", "Заговорът", "Крадецът" и "В името на народа (Сказки за шункарите).

Прочетете повече »

На колене пред Ванга

Автор: Петър Баков

На колене пред Ванга
като пред светостта
като пред майката
като пред прорицанието
като пред Всевъзможието
като пред възмездието

Прочетете повече »

Срещи с отвъдното

Автор: Лиана Антонова

Тази книга е моят първи опит и е написана от любов към хората. Тя не цели сензация, а утеха. Книгата разказва неподправената истина за неща, които лично и действително съм преживяла.
Аз съм щастлив и късметлия човек, че съзнанието ми винаги е било отворено за всичко онова, което е писано още преди хиляди, хиляди години от философи, адепти и велики посветени...

Прочетете повече »

Феноменът НЛО (хипотези, факти и нови загадки)

Автор: Николай Александров

Светът винаги се е оказвал по-широк от нашите представи за него.
Всяко наше ново познание често пъти поставя повече въпроси, отколкото решава. Ние не знаем докога този процес ще продължи…

Прочетете повече »