Начало / Фантастика, Фентъзи / Kолеж за магьосници – Лев Гросман

Kолеж за магьосници – Лев Гросман

2010

Автор: Лев Гросман

Заглавие: Kолеж за магьосници, 2010

“Хари Потър открива Нарния!
Mодерен фентъзи роман за настоящи и пораснали фенове.”
Пъблишърс Уийкли
Куентин Колдуотър живее тъжен, меланхоличен живот. Макар и пълен отличник, той е нещастен. Единствената му мания е поредица от фентъзи книги за вълшебната страна Филория. Обсебен от приключенията и от магията на измислената страна, той препрочита книгите отново и отново.
Съкровеното му желание е не да кандидатства в университета “Принстън”, където е ясно, че ще приемат гений като него, а поне за миг да надзърне в света на Филория.
В един преломен ден Куентин попада на укрито с магия място в Ню Йорк, където времето тече по различен начин и където съществува… колежът по магия “Брейкбилс”. Макар колежът да не е Филория, той дава на Куентин възможност да учи магия и да прави заклинания – нещо, за което винаги е мечтал.
Оказва се, че магията не е лесна работа – мъчителни упражнения, заклинания на старохоландски и келтски, тежки предизвикателства, пътешествие по въздух до Южния полюс… Много скоро Куентин открива, че все още жадува за вълшебната страна от любимите си книги.

И един ден, когато целият му живот изглежда обречен на провал, той научава, че Филория съществува.

С помощта на приятелите си Куентин се отправя на най-бленуваното пътешествие в своя живот… за да открие ужасяваща истина.

Харвардски възпитаник и литературовед с докторантура в Йейл, Лев Гросман избира за свое поприще журналистиката. Пише ревюта на книги в New York Times, Time, Entertainment Weekly, Time Out New York и др. Първият му роман – “Изкривяване”, минава незабелязано, вторият – “Кодексът”, става международен бестселър, а третият – “Колеж за магьосници”, е определен за една от най-добрите книги на годината.

 

 

Download Размер: 1,3 MB | Изтеглен: 725

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (4 votes cast)
Kолеж за магьосници - Лев Гросман, 6.3 out of 10 based on 4 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 − seven =

*