Прочетете задължително
Начало / Научна литература / ДНК, Тайната на живота – Джеймс Д. Уотсън – Андрю Бери
loading...

ДНК, Тайната на живота – Джеймс Д. Уотсън – Андрю Бери

2003

Автор: Джеймс Д. Уотсън – Андрю Бери

Заглавие: ДНК, Тайната на живота, 2003

Разкриването на тайната на живота е най-голямото научно постижение на двайсети век и поставя основите на медицината на двайсет и първи. Уотсън ни запознава с историята на тази революция в човешкия живот — великите идеи, човешките слабости и обществените предизвикателства — по начин, който ще увлече масовата публика и ще вдъхнови ново поколение от млади учени.

Ерик Ландър, основател и директор на Центъра за изследване на генома при Уайтхед

Джеймс Уотсън е свидетел на всички революционни събития в молекулярната биология — от двойната спирала до генома. Той вижда по-далеч и по-ясно от който и да е друг в областта. Дайте тази изключително добра книга на всеки, който желае да разбере за какво е цялото това вълнение.

Мат Ридли, автор на „Геном“

Само Джеймс Уотсън е в състояние да напише тази книга: никой друг не познава ДНК от толкова много перспективи и никой друг не пише по толкова завладяващ и независим начин. „ДНК“ е изключително разбираемо написана история за живота на една молекула и определящата й роля за човешката природа, общество, медицина и бъдещето ни като вид. Истинско удоволствие е да се чете тази толкова важна книга.

Кей Редфийлд Джеймисън, автор на „Неспокоен ум“

Широтата и размахът на тази книга (написана с експертната помощ на Андрю Бери), важността на засегнатата от нея тема и фактът, че описаните събития са предадени от първа ръка и със завладяващ авторитет, ще я превърнат веднага в класика в научната литература.

Едуард О. Уилсън, автор на „Социобиология“ и „Бъдещето на живота“

 

Download Размер: 1,7 MB | Изтеглен: 905

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/10 (6 votes cast)
ДНК, Тайната на живота - Джеймс Д. Уотсън - Андрю Бери, 4.5 out of 10 based on 6 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 + three =

*