Начало / Исторически и приключенски романи / Стъкларят от Мурано – Марина Фиорато
loading...

Стъкларят от Мурано – Марина Фиорато

Исторически роман 2008.max

Автор: Марина Фиорато

Заглавие: Стъкларят от Мурано, 2008

__Венеция, 1681__

Венецианските огледала са по-скъпи от злато, а талантът да обработваш стъкло е най-ревностно пазената тайна на Републиката. Затова островът Мурано става едновременно дом и затвор за майсторите на стъкло. И те са зорко следени и пазени от Съвета на десетимата. Най-талантливият от тях — майстор Корадино Манин, открива нов метод за направата на огледала. Но за да защити дъщеря си, той продава своето знание и душата си на френския крал Луи XIV — Краля Слънце…

__Лондон, наши дни__

Нора Манин е сред развалините от един брак. Огорчена и наранена напуска града и заминава за Венеция, където са нейните корени. Младата жена, в чиито вени тече кръвта на Корадино, отива да учи занаята на предците си на остров Мурано. Докато Нора се опитва да намери нов живот и отново да повярва в любовта, съдбата й се оказва неразривно свързана с историята на Корадино и с тайните и предателствата от миналото, които са живи и опасни и в настоящето.

Роман, изработен като най-финото муранско стъкло — изтъкан от историческа мистерия, любов, много страст и съвременна романтика!

 

Download Размер: 1,2 MB | Изтеглен: 2 627

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/10 (16 votes cast)
Стъкларят от Мурано - Марина Фиорато, 3.7 out of 10 based on 16 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − two =

*