В средата на времето

Пако Рабан - В средата на времето
Автор: Пако Рабан

Оригинално заглавие: Le temps présent : Les chemins des grands initiés, 1999

Вярата в прераждането не предполага носталгия по миналите съществувания, нито очакване на бъдещите животи, а пълно осъществяване на настоящето.

Как да изживеем добре днешното си пребиваване на земята, в този бурен период, който бележи прехода между насилието на Желязната Ера и хармонията на Ерата на Водолея? Как да преминем от страха към радостта, да се изплъзнем от хватката на стреса? Всичко е в писанията, свещените книги на Изтока, Стария Завет, Евангелията и Коранът са на първо място практически сборници и са полезни за онзи, който умее да ги тълкува.

Пако Рабан го е направил за нас. Тук ще намерите различни техники на медитация, разяснения за обредната полезност на храната, водата, огъня, камъните, начини за защита срещу враговете ви и лека за всички болки — добре разбраната любов.

Ще откриете приказния потенциал, с който разполагате от най-древни времена, за да изминем земната си траектория. И тогава, при един “втори прочит” на индиустките писания, на суфизма, Кабалата или християнската алхимия, ще можете да се доближите по-подробно до неназови-мото и големия въпрос.

В средата на времето: една книга, която ни кара да се чувстваме добре и ни дарява надежда. Наистина, дори в тези смутни години, утрешният ден е и обещание.

Когато през 1990 година Мишел Лафон ме помоли да разкажа за различните преживявания и срещи в духовното ми търсене, не знаех, че ще извървя пътя заедно с две прекрасни личности — Югет Мор и Оливие дьо Брока, които, в миговете на съмнения и несигурност, щяха да ми позволят да се разровя по-навътре в сенките на спомените ми и обособяването ми като личност…

Още веднъж благодаря и на двамата за тяхната яснота и за приятелството им, които ме подтикнаха да продължа тази трилогия.

Авторът


Download Размер: 653,8 KB | Изтеглен: 489

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen − 9 =

*