Начало / Трилър / Адвокатът с линкълна

Адвокатът с линкълна

Майкъл Конъли - Адвокатът с линкълна


Автор: Майкъл Конъли

Оригинално заглавие: The Lincoln Lawyer, 2005

Холър е „мобилен“ адвокат, чийто кабинет е задната седалка на един линкълн. Той пътува между отдалечените съдилища на Лос Анджелис, за да защитава всевъзможни клиенти. Рокери, мошеници, пияни шофьори, наркопласьори — всички са в клиентския списък на Мики Холър. За него правото рядко е свързано с понятия като виновност и невинност — то се свежда до пазарлъци и манипулации. Понякога обаче право означава и „правосъдие“.

Плейбой от Бевърли Хилс е арестуван за упражнено насилие върху жена, която е забърсал в един бар. Той избира Холър да го защитава и Мики се сдобива с първия си богат клиент от години насам. За това мечтае всеки адвокат. Уликите се трупат и Холър решава, че това трябва да е най-лесното дело в цялата му кариера.

После убиват негов близък и Холър открива, че търсенето на невинността го е изправило лице в лице със зло, чисто като пламък. За да избяга, без да изгори, той трябва да приложи всички тактики, маневри и инстинкти от арсенала си — този път, за да спаси собствения си живот.

„Адвокатът с линкълна“ е поразителна проява на писателско майсторство — най-човечният, завладяващ и смайващо изненадващ роман на писателя, когото „Пъблишърс Уикли“ нарича „съвременният Достоевски на криминалната литература“.

 

Download Размер: 1,4 MB | Изтеглен: 439

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Адвокатът с линкълна, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Един коментар

  1. Привет моё имя Miquel Barone тороплюсь поделится счастьем я прошел регистрацию
    1. Вам тоже спешу предложить, до встречи.

    Жду всех посетителей блога Майкъл Конъли – Адвокатът с линкълна – https://www.readbg.com .

    Сайт 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen + 11 =

*