Начало / Фантастика, Фентъзи / Вещерите от Сарамир

Вещерите от Сарамир

Крис Удинг - Вещерите от Сарамир
Автор: Крис Удинг

Оригинално заглавие: Weavers of Saramyr, 2003
Chris Wooding

Повече от два века вещерите управляват империята Сарамир. Винаги в сянка, в плен на зверските си инстинкти и полуразложените си тела, те са предани единствено на вълшебните си Маски и укритият храм Адерач. Двеста години наред издирват и унищожават бебета с необикновени способности, които обявяват за Различни. И пазят тайната си.
Народът на Сарамир се страхува от тях и ги почита. Всяка жена се моли да не роди Различно дете.
Промяната настъпва, когато Кръвната Императрица на Сарамир признава, че единствената й дъщеря и наследница на трона е Различна.
Само за една нощ младата благородничка Кайку ту Макаима губи всичко: домът, семейството си и… живота си. Върната от полята на смъртта от странна жена на име Асара, Кайку открива, че нещо с нея не е наред. Преди да разбере какво, огнен демон излиза от тялото й и изпепелява Асара. Останала съвсем сама и напълно отчаяна, Кайку тръгва да търси помощ от братовчедка си в столицата.
Крис Удинг е доказателство, че младите автори от новата вълна в британското фентъзи са Различни.
С първия си роман от трилогията за Сарамир Удинг ни въвлича в шеметна история на приключения, интриги и политически машинации на фона на гражданска война. Във “Вещерите” се разгръща пъстрата картина на ориенталски фантастичен свят, екзотично примесен с японски и келтски препратки. В Сарамир войнската чест се измерва не само в умението да се борави с меч и лък, но и в стрелба с пушка. Изкуството на вещерите да блуждаят в незримия свят на магията е представено като мрачно, изкусително и чудовищно действие, което си има своята цена.
Англичанинът гради декорите на фантастичния си свят с живописни легенди за богове, хора и величави битки.
Необятно въображение, смело експериментиране, както и цяла езикова съкровищница – Крис Удинг в действиеDownload Размер: 1,4 MB | Изтеглен: 620

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/10 (4 votes cast)
Вещерите от Сарамир, 4.5 out of 10 based on 4 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + three =

*