Начало / Самоусъвършенстване

Самоусъвършенстване

Мъдростта на Стив Джобс за бизнеса – Алън Кен Томас

 

Автор: Алън Кен Томас

Заглавие: Мъдростта на Стив Джобс за бизнеса, 2011

Стив Джобс, главният изпълнителен директор на Apple Inc., бе наистина един от най-изобретателните и напредничаво мислещи предприемачи на това поколение. Подпомогната от неговата визия и под неговото ръководство компанията Apple промени начина, по който хората си взаимодействат един с друг и възприемат технологиите.

Прочетете повече »

Нова Земя-Пробуждане за целта на вашия живот – Екхарт Толе

 

Автор: Екхарт Толе

Заглавие: Нова Земя-Пробуждане за целта на вашия живот, 2005

Главната цел на тази книга не е да снабди ума ви с нова информация или да се постарае да ви убеди в каквото и да било, а да предизвика промяна в съзнанието, т.е. пробуждане… Тази книга е посветена на вас.

Земята преди сто и четиринадесет милиона години. Утро. Слънцето току-що е изгряло. Първото цвете, родено на тази планета, се разтваря, за да приеме слънчевите лъчи. Ала още преди това паметно събитие — вестител на еволюционно преобразувание в живота на растенията — земята вече милиони години е имала своята флора. Едва ли първото цветенце е оцеляло задълго. Най-вероятно цветята се оказали необичайно явление, неприсъщо на главното русло на развитието, и надали на този ранен етап е имало благоприятстващи разпространението им условия. Но ето че един ден критическият праг е бил преминат и планетата се окъпала в багри и аромати — но е липсвало възприемащо съзнание, което да отрази и усети промяната.

Прочетете повече »

Бог пътува винаги инкогнито – Лоран Гунел

 

Автор: Лоран Гунел

Заглавие: Бог пътува винаги инкогнито, 2010

Лоран Гунел е френски писател и психолог, специалист по личностно развитие, получил образование във Франция и Съединените щати. Още първата му книга, „Човекът, който искаше да бъде щастлив“ (ИК „Колибри“, 2009), има колкото неочакван, толкова и феноменален успех. Само във Франция са продадени 200 000 екземпляра, а правата са закупени от 13 страни. В книгата „Бог пътува винаги инкогнито“ авторът отново смесва елементите на романа, психологията и философията, за да получи едно крайно любопитно и изключително завладяващо четиво.

Прочетете повече »

Очаквай чудеса – Джо Витале

 

Автор: Джо Витале

Заглавие: Очаквай чудеса, 2008

„Всичките тези дивотии: «Не се тревожете, бъдете щастливи» са пълни глупости. Казвате на хората, че могат да променят живота си, само за да изкарате някой долар. Вие не сте нищо повече от търговски пътник, който взема за свои жертви невинни и заблудени хора“. Макар да не чувам подобни коментари всеки ден, все пак такива има. Не водя уединено и защитено съществуване и много ясно си давам сметка за хората, които смятат цялата област на самоусъвършенстването за „пълни измишльотини“. Въпрос, който често ми задават, е: „Ако тези неща са истина, тогава защо не действат за мен?“ Истината е, че действат и че това се случва точно сега, в настоящия момент, но тъй като все още сте възпирани от собствените си ограничаващи убеждения, имате чувството, че те не действат. Знам, че може би си мислите, че това е някаква въртяща се в кръг логика, която не е предназначена да даде истински отговори: то е всичко друго, но не и това. Истинският отговор е, че причината е във вас, и винаги е била във вас. Вие решавате за какво сте достойни, вие решавате какви житейски възгледи да си изберете, и вие определяте собствения си успех или провал.

Прочетете повече »

Какво е нужно да си щастлив – Даниъл Гилбърт

 

Автор: Даниъл Гилбърт

Заглавие: Какво е нужно да си щастлив, 2005

Какво бихте направили, ако разберете, че ще умрете след десет минути? Ще се втурнете ли на горния етаж, за да запалите цигара от кутията „Марлборо“, която криете още от времето на президента Форд в чекмеджето с чорапи? Ще влезете ли с танцова стъпка в кабинета на шефа, за да му представите подробен списък с всичките му лични недостатъци? Ще отидете ли с колата до ресторанта в новия търговски център да си поръчате вратна пържола, недопечена, с гарнитура от много лош холестерол? Разбира се, трудно е да се каже, но със сигурност днес сте направили много малко от нещата, които бихте направили в последните десет минути от живота си. „Човек не може нито да предвиди, нито да предскаже условията, които създават щастие; човек може само да се препъне случайно в тях в щастлив час, някъде накрая на света и да сграбче бързо дните, все едно са богатство или слава.“

Прочетете повече »

Метатайната – Мел Гил

 

Автор: Мел Гил

Заглавие: Метатайната, 2010

„Метатайната“ е книга за тайна, която отвежда отвъд всички тайни. Тя навлиза дълбоко в естеството на Вселената и човека и разглежда вечния закон за привличането. В нея са описани стъпка по стъпка начините и техниките, с помощта на които ще добиете духовно и материално богатство, ще намерите любовта и мечтаното щастие. В основата й лежат събития от реалния живот и уроците, научени от автора при общуването му с Учители и мъдреци от цял свят. Известни хора, посветени в Метатайната, ни помагат да вникнем в седемте херметични закона и коментират загадъчните им проявления във Вселената и в нашия живот. Държите в ръцете си безценен дар! Той е ключът към древни тайни, известни на малцина избрани. Освен извор на познание и житейски наръчник за самоусъвършенстване, книгата разказва и вълнуващата история на един човек, предприел трудно и рисковано пътуване в търсене на Метатайната. „Нашата кръв е кодът на Вселената.“ „Законите на битието са седем. Този, който ги познава и разбира, притежава вълшебен ключ за вратите на Соломоновия храм на мъдростта и благополучието.“

Прочетете повече »

Успехът и парите – Джон Кехоу

 

Автор: Джон Кехоу

Заглавие: Успехът и парите, 2009

В „УСПЕХЪТ И ПАРИТЕ“, която е продължение на световноизвестния бестселър „Подсъзнанието може всичко“, Джон Кехоу предлага убедително доказателство, че самоусъвършенстването и финансовия просперитет вървят ръка за ръка. Изпълнена с блестящи анекдоти и практични примери взети от живота на преуспели хора от цял свят. „УСПЕХЪТ И ПАРИТЕ“ е едновременно и пътеводител към материалното богатство, и окончателно потвърждение на принципа за балансиран живот. С яснота и забележителна мъдрост Джон Кехоу илюстрира не само как трябва да действаме, но и как трябва да мислим, за да постигнем успех във всичките му измерения.

Прочетете повече »

Петото Споразумение – Дон Мигел Руис

 

Автор: Дон Мигел Руис

Заглавие: Петото Споразумение

В тази книга дон Мигел Руис и синът му дон Хосе Руис ни предлагат нов поглед към Четирите споразумения, както и едно изключително мощно средство за трансформиране на живота ни в райски сън: Петото споразумение.

Петото споразумение ни отвежда към дълбините на познанието за силата на Аза и ни връща към автентичността, с която сме родени. Това завладяващо продължение на книгата Четирите споразумения, променила живота на милиони хора по света, изглежда, е най-големият дар, който можем да си поднесем — свободата да сме тези, които наистина сме.

Прочетете повече »

Четирите Споразумения – Дон Мигел Руис

 

Автор: Дон Мигел Руис

Заглавие: Четирите Споразумения

Четирите споразумения - или практическо ръководство за лична свобода - толтекска книга на мъдростта

Прочетете повече »