Начало / Психология

Психология

Бог пътува винаги инкогнито – Лоран Гунел

 

Автор: Лоран Гунел

Заглавие: Бог пътува винаги инкогнито, 2010

Лоран Гунел е френски писател и психолог, специалист по личностно развитие, получил образование във Франция и Съединените щати. Още първата му книга, „Човекът, който искаше да бъде щастлив“ (ИК „Колибри“, 2009), има колкото неочакван, толкова и феноменален успех. Само във Франция са продадени 200 000 екземпляра, а правата са закупени от 13 страни. В книгата „Бог пътува винаги инкогнито“ авторът отново смесва елементите на романа, психологията и философията, за да получи едно крайно любопитно и изключително завладяващо четиво.

Прочетете повече »

Какво е нужно да си щастлив – Даниъл Гилбърт

 

Автор: Даниъл Гилбърт

Заглавие: Какво е нужно да си щастлив, 2005

Какво бихте направили, ако разберете, че ще умрете след десет минути? Ще се втурнете ли на горния етаж, за да запалите цигара от кутията „Марлборо“, която криете още от времето на президента Форд в чекмеджето с чорапи? Ще влезете ли с танцова стъпка в кабинета на шефа, за да му представите подробен списък с всичките му лични недостатъци? Ще отидете ли с колата до ресторанта в новия търговски център да си поръчате вратна пържола, недопечена, с гарнитура от много лош холестерол? Разбира се, трудно е да се каже, но със сигурност днес сте направили много малко от нещата, които бихте направили в последните десет минути от живота си. „Човек не може нито да предвиди, нито да предскаже условията, които създават щастие; човек може само да се препъне случайно в тях в щастлив час, някъде накрая на света и да сграбче бързо дните, все едно са богатство или слава.“

Прочетете повече »

Тайната – Ронда Бърн

Автор: Ронда Бърн

Заглавие: Тайната,

За първи път всички парчета на Тайната са събрани заедно в едно невероятно откровение, което ще промени живота на всички, до които достигне. От тази книга ще научите как да използвате Тайната, в който и да е аспект на вашия живот – пари, здраве, взаимоотношения, щастие, във всяко ваше взаимодействие с този свят. Ще започнете да разбирате скритата, неизползвана сила, която е в самите вас – както и че това откровение може да донесе радост във всички изяви на вашето съществуване. Тайната ви поднася мъдрост, споделена от съвременни учители – мъже и жени, които са я използвали, за да постигнат здраве, благосъстояние и щастие. Те разкриват разтърсващи истории за това как с помощта на знанията, дарени от Тайната, са изкоренени заболявания, придобито е солидно богатство, преодолени са препятствия и въобще са постигнати неща, които мнозина биха счели за невъзможни.

Прочетете повече »

Вълшебството – Ронда Бърн

Автор: Ронда Бърн

Заглавие: Вълшебството, 2012

Една-единствена дума променя всичко. Във _Вълшебството_ Ронда Бърн разкрива пред света това знание, което може да преобърне живота ви. А след това, по време на едно невероятно 28-дневно пътешествие, тя ви учи как да използвате това знание в своето всекидневие. Независимо кой сте, независимо къде се намирате, независимо как живеете — Вълшебството ще преобрази целия ви живот!

Прочетете повече »