Прочетете задължително
Начало / Трилър / Документът R

Документът R

Ървинг Уолъс - Документът R
Автор: Ървинг Уолъс

Оригинално заглавие: The R document, 1976

Загадъчната смърт на главния прокурор на САЩ съвпада с предстоящото гласуване на поправка към американската конституция, която в ръцете на една безчестна администрация сериозно би застрашила свободата на гражданското общество. За да пречупи несъгласните, директорът на ФБР Тайнън пуска в действие ужасяващата си колекция от досиета. Един по един шантажираните млъкват или загиват при неизяснени обстоятелства. Една случайност вкарва под ударите на шантажа и новия главен прокурор Колинс. Миг преди да бъде пречупен, той намира неочаквани съюзници в лицето на група бивши специални агенти на ФБР, прогонени от Тайнън.

„Политическият трилър прилича по нещо на автомобилите „Мерцедес“, на кока-колата и на онзи пазар, където ягодите се появяват не през лятото, а… в 6 часа сутринта.

Това е причината, поради която у нас трилъри не можеха да бъдат написани, а и редките преводни заглавия останаха повече като екзотични изключения.

Освен всичко друго, тези книги са и доста скъпи за българския издател. Е, добре… Но щом радват милиони читатели по целия свят, все някой трябваше да им даде и български адрес. Това е мисията на новата поредица „CRIME & MYSTERY“. Уверени сме, че след тази първа книга нашите приятели вече са много.

Приятно четене и до нови срещи!“

Ървинг Уолъс


Download Размер: 1,1 MB | Изтеглен: 222

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + one =

*