Прочетете задължително
Начало / Исторически и приключенски романи / Великите мореплаватели на 18-ти век

Великите мореплаватели на 18-ти век

Жул Верн - Великите мореплаватели на 18-ти век
Автор: Жул Верн

Оригинално заглавие: Les grands navigateurs du XVIII siecle, 1880

В тази книга Жул Верн разгъва живо и увлекателно богатата история на научните географски открития през XVIII век. Образите на повече или по-малко известни нам велики пътешественици, учени и изследователи израстват пред погледа ни със забележителна яркост, защото авторът е успял да види и разкрие интересната закономерност между психическия им облик и техните исторически дела.

Богатството на фактическия материал, голямата научна стойност и интересните картини, възсъздаващи вълнуващи сцени от преживяванията на откривателите на нови земи — всичките тия качества говорят за високите постижения на повествованието и правят книгата желано и приятно четиво за всеки любознателен читател. Ние се запознаваме с изключителната всеотдайност на науката и неизчерпаемата енергия на неуморния капитан Кук, най-великият от всички пътешественици на Англия, научаваме за откритията на френските мореплаватели през XVIII век, проследяваме делата на изследователите на Африка и Азия и пр.

Книгата не само ни дава много полезни и интересни знания за морските пътешественици — тя открива и безкрайни възможности за въображението, за мечти по красотата и хуманността на научния подвиг.


Download Размер: 1,4 MB | Изтеглен: 380

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (2 votes cast)
Великите мореплаватели на 18-ти век, 5.0 out of 10 based on 2 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen + 17 =

*